Haynes Forums  

Go Back   Haynes Forums > Haynes Roadster Forums > Running gear
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th December 2009, 04:12 PM
Peter-C Peter-C is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 281
Default Wishbone bushes

I'm struggling getting the bushes into the wishbones. I'm using a vice to fit them one at a time. Should it be dead easy ? Do you have the steel insert in the bush as you try to fit it or do you put in in afterwards. I've tried 2 bushes so far with no success. These are now difficult to fit the insert into !

Cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 20th December 2009, 04:41 PM
Talonmotorsport's Avatar
Talonmotorsport Talonmotorsport is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Southminster Essex
Posts: 1,323
Default

Who made the bush tubes and who made the bushes, have the bush tubes been bored out or just left as seamed tube? Are you trying to fit nylon or poly bushes? If every thing has been made 'as per the book' then every thing should fit with a little help, if how ever a few things have been changed then 0.5mm here,0.5mm there plus a welded seam means there not going to fit. Suspension parts are engineered,measured to fit and work not just assembled with crossed fingers.
__________________
Website http://www.talonmotorfabrication.co.uk/

Direct email phil@talonmotorfabrication.co.uk

talonmotorfabrication@gmail.com

Mobile office hours 07514098334

Last edited by Talonmotorsport : 20th December 2009 at 06:18 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 20th December 2009, 06:19 PM
mark mark is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Billingham (north east)
Posts: 770
Default

Have you had your wish bones powder coated? my bushes wouldnt go in because of the thickness of the powder coat inside the tubes i just used a dremel style internal grinder to lightly fettle the inside of the tubes

Dont over do it though they should be a tight fit
Reply With Quote
  #4  
Old 20th December 2009, 07:42 PM
Peter-C Peter-C is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 281
Default

Thanks,

I think its the powder coating. I'll try removing some.

Peter
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.